Bake Brød

Gulrotmuffins 

Saftige og gode – oppskriften gir ca 20 store eller 30 små muffins. Inspirasjon hentet på detsoteliv.no

4 egg

3 dl sukker

3 dl siktet hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

En klype salt

1 ts vaniljesukker

1,5 dl nøytral olje (solsikke eller raps)

4,5 dl finrevet gulrot.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i melet, bland forsiktig i øvrige ingredienser. Fyll massen i 20 store eller 30 små muffinsformer, ca 3/4 fulle. Bruk gjerne muffinsbrett. Stekes ved 190 grader i ca 15 minutter for små muffins, ca 20-25 min for store muffins. La avkjøle noen minutter på muffinsbrettet.

Alternativt kan man bruke samme oppskrift til gulrotkake. Bruk da en form som er 24 cm i diameter. Dekk med bakepapir i bunnen og lags kanten. Stekes ved 180 grader i 45-50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne til midten av kaken. Hvis det kommer røre på pinnen må den steke litt til.

Topping

75 g smør

2 bokser Tine kremost naturell

200 g melis

1 ts vaniljesukker

Smelt smøret og bland inn kremosten. Rør inn melis og vaniljesukker. Sprøyt toppingen over muffinsen.