Saftige og gode – oppskriften gir ca 20 store eller 30 små muffins. Inspirasjon hentet på detsoteliv.no
4 egg
3 dl sukker
3 dl siktet hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
En klype salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl nøytral olje (solsikke eller raps)
4,5 dl finrevet gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i melet, bland forsiktig i øvrige ingredienser. Fyll massen i 20 store eller 30 små muffinsformer, ca 3/4 fulle. Bruk gjerne muffinsbrett. Stekes ved 190 grader i ca 15 minutter for små muffins, ca 20-25 min for store muffins. La avkjøle noen minutter på muffinsbrettet.
Alternativt kan man bruke samme oppskrift til gulrotkake. Bruk da en form som er 24 cm i diameter. Dekk med bakepapir i bunnen og lags kanten. Stekes ved 180 grader i 45-50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne til midten av kaken. Hvis det kommer røre på pinnen må den steke litt til.
Topping
75 g smør
2 bokser Tine kremost naturell
200 g melis
1 ts vaniljesukker
Smelt smøret og bland inn kremosten. Rør inn melis og vaniljesukker. Sprøyt toppingen over muffinsen.