En skikkelig kaloribombe, men kremet og deilig med smak av peanøtter.
Bunn
100 g dadler uten steiner
100 g salte peanøtter
2 ss kakaopulver
25 g kokosmasse
1 ss lønnesirup
Snickerskrem
100 g cashewnøtter, bløtlagt i ca 2-3 timer
90 g peanøttsmør
1,5 dl kokoskrem
5 ss lønnesirup
1 ss sitronsaft
1,5 ts vaniljesukker
Topping
50 g mørk sjokolade
3 ts kokoskrem
En neve salte peanøtter, grovhakket
Kjør ingrediensene til bunnen til en klumpete masse i kjøkkenmaskin. Trykk massen utover i en bakepapirkledt rund kakeform 20 cm i diameter eller en brødform, ca 10×25 cm. La stø kjølig mens du lager snickerkremen. Sil av vannet på cashewnøttene, kjør sammen med øvrige ingredienser til snickerskremen til en kremet masse i kjøkkenmaskin, ca 2-3 minutter. Fordel kremen over bunnen og sett kjølig, gjerne natten over.
Før servering: smelt sjokolade og kokoskrem forsiktig, hell over kaken. Strø over en neve grovhakkede peanøtter til slutt. Servér! Oppskriften er funnet på kristinkoker.com