Middag Suppe

Bouillabaisse

Kanskje en Bouillabaisse, kanskje en slags fiskesuppe. Uansett, god!

Til to:

400 g fisk i biter, gjerne flere slag

200 g reker med skall

Et halvt nett blåskjell

1 fennikel, finkuttet

1 purre, i biter

3 sjalottløk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

4 dl hvitvin

7,5 dl fiskekraft

400 g hermetiske tomater

0,25 g safran

1,5 ts tørket timian

2 ss olje

Salt og pepper

Rens reker og blåskjell. Blåskjellene dampes i halvparten av hvitvinen for seg og legges i suppen sammen med reker rett før servering.

Fres løk og hvitløk blank i oljen. Tilsett fennikel, safran og timian og la det blandes godt og frese i et par minutter. Hell over tomater, hvitvin og kraft. La det småputre i ca 10 minutter. Tilsett purre og fisk, og la det trekke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Legg i blåskjell og reker og server med godt brød.

DSC_0068 DSC_0069 DSC_0080 DSC_0082