Kanskje en Bouillabaisse, kanskje en slags fiskesuppe. Uansett, god!
Til to:
400 g fisk i biter, gjerne flere slag
200 g reker med skall
Et halvt nett blåskjell
1 fennikel, finkuttet
1 purre, i biter
3 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
4 dl hvitvin
7,5 dl fiskekraft
400 g hermetiske tomater
0,25 g safran
1,5 ts tørket timian
2 ss olje
Salt og pepper
Rens reker og blåskjell. Blåskjellene dampes i halvparten av hvitvinen for seg og legges i suppen sammen med reker rett før servering.
Fres løk og hvitløk blank i oljen. Tilsett fennikel, safran og timian og la det blandes godt og frese i et par minutter. Hell over tomater, hvitvin og kraft. La det småputre i ca 10 minutter. Tilsett purre og fisk, og la det trekke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Legg i blåskjell og reker og server med godt brød.