Her kan man bruke lam i ulike varianter, lammecarré, lammekoteletter eller som her – lammeribbe med filet. Inspirasjon hentet fra «Bagatelle Hellstrøms siste måltid»
Til fire
Ca 1,5 kg lammeribbe med filet
Rosmarin
Hvitløk
Olje og smør til steking
Salt & pepper
Basilikumpesto
1 potte basilikum
1 dl god olivenolje
3 hvitløksfedd
Ratatouille
1 squash
1 aubergine
3 store tomater
2 store løk
Poteter i båter
Olje
Salt & pepper
Kjør basilikum, olje og hvitløk og litt salt til en glatt pesto med stavmikser. Skjær grønnsakene i tynne skiver, bruk gjerne mandolin. Legges annenhver i takstenmønster på bakepapir i en en ildfast form. Dryss over litt flaksalt og pensle med basilikumpestoen.
Brun kjøttet raskt i smør i en varm panne sammen med noen kvaster rosmarin og noen hvitløksfedd. Stekes videre i stekeovn ved 180 grader ca 40 minutter. Bruk steketermometer for å beregne riktig steketid og temperatur. 65-70 grader gir rosa kjerne, 76 grader gir gjennomstekt kjøtt. Stek potetene i en ildfast form samtidig som kjøttet. Når kjøttet har oppnådd ønsket temperatur skal det hvile minst 15 minutter. Sett inn formen med grønnsakene mens kjøttet hviler. Stekes ca 25 minutter (avhengig av tykkelsen) til de er møre.