Skal spises med hendene og blir litt grisete, men saftig og god krabbe som biter litt.
Bruk klør av krabbe eller bein og klør fra kongekrabbe eller snøkrabbe. Bruk så mye krabbe du tror gjestene orker, og så litt til.
Knekk klørne og snitt opp beina på kongekrabbe eller snøkrabbe slik at peppersausen gir smak til kjøttet.
Dette trenger du til saus som bør holde til krabbe til fire personer:
4 sjalottløk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, hakket
2 ss smør
2 ss grovt knust svart pepper
2 ss soyasaus
2 ss østerssaus
2 ts sukker
2 dl vann
5 ss olje
Rikelig med hakket koriander.
Fres løk, hvitløk og chili i olje til løken er blank. Tilsett alle de andre ingrediensene til sausen (unntatt koriander) og vend inn krabbe. La surre i noen minutter til sausen blir tykkere og klebrer seg litt til klørne. Vend klørne innimellom.
Dig in!
Oppskriften er hentet fra godt.no.