Vårruller er enkelt å lage selv. Gode på et tapasbord dyppet i søt chilisaus, eller som middag servert med ris og salat.
Til ca 25 ruller
100 g finsnittet hodekål
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, finhakket
100 g glassnudler
1 pk vårrulldeig
250 g svinekjøttdeig
100 g gulrot, revet
0,5 ss fish sauce
1-2 ss soyasaus
Hakket koriander
Salt og pepper
Olje til steking og fritering (1 liter)
1 egg til pensling
Legg risnudlene i kaldt vann ca 40 minutter. Fres hvitløk, løk og chili i litt olje. Ha i kjøtt og stek til det er gjennomstekt. Ha i gulrot og kål og smak til med soyasus, fiskesaus og salt. Ta av varmen og tilsett nudlene som er delt i korte strimler (ca 5 cm) og hakket koriander.
Legg en liten håndfull fyll på et flak deig og pensle kantene som vist under. Rull sammen og legg til side. Når alle er rullet varmes olje til ca 170 grader. Mangler du et termometer kan litt deig brukes for å sjekke om det er varmt nok. OBS: Ha lokk i nærheten hvis oljen skulle ta fyr!
Frityrstek 3 av gangen i oljen til de er gylne og la de renne av på et brett dekket med kjøkkenpapir.
Dypp i søt chilisaus! Nam!