Dette er en litt grovere versjon av grytebrødet, og kan vel forsvares som litt sunnere.
350 g hvetemel
100 g sammalt hvete
50 g havregryn
1/4 ts gjær
1,5 ts salt
4 dl kaldt vann
Alle ingredienser blandes i en stor bolle. Skal bli en skikkelig klissete deig. La stå til heving under plast over natta, ca 10-12 timer. Hell deigen ut på et bakepapir med mel på. Brett deigen inn fra kantene mot midten fra fire hjørner. Legg bollen over deigen og la heve i ytterligere to timer. Etter 1,5 time setter du en gryte med lokk som tåler høy varme inn i ovnen på nederste rist i 250 grader. Etter en halvtime tar du ut gryta, strør litt mel i bunnen og heller deigen oppi. Dryss litt mel og havregryn på toppen, sett på lokket og stek i 30 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca 10 minutter til brødet er gyllent. Ta ut og avkjøl på rist.