Bake Brød Tilbehør

Foccacia

Godt brød til supper, salater og på tapasbordet.

Oppskriften rekker til en liten form, 20 x 30 cm.

450 g hvetemel

1/2 ts salt

1 ts honning eller 1/2 ts sukker

1/2 pk tørrgjær

3,5 dl lunkent vann

Bland alt i en kjøkkenmaskin og elt deigen i ca 10 min. Deigen skal være ganske løs. Juster mel/vannmengde ved behov. Drypp over litt olivenolje, dekk med plast og la heve i 45-60 minutter. Hell deigen over i bakepapirkledt liten langpanne, klem den utover formen, la heve ytterligere 45 min under et kjøkkenhåndkle.

2 ss olivenolje

1 ss hakket rosmarin

Maldonsalt

Prikk noen hull i deigen med fingeren. Bland olivenolje med hakket rosmarin, pensle foccaciaen med blandingen og dryss over maldonsalt.

Stekes ved 225 grader i ca 25 minutter, avkjøles på rist.

DSC_0187 DSC_0184 DSC_0192 DSC_0195