Godt brød til supper, salater og på tapasbordet.
Oppskriften rekker til en liten form, 20 x 30 cm.
450 g hvetemel
1/2 ts salt
1 ts honning eller 1/2 ts sukker
1/2 pk tørrgjær
3,5 dl lunkent vann
Bland alt i en kjøkkenmaskin og elt deigen i ca 10 min. Deigen skal være ganske løs. Juster mel/vannmengde ved behov. Drypp over litt olivenolje, dekk med plast og la heve i 45-60 minutter. Hell deigen over i bakepapirkledt liten langpanne, klem den utover formen, la heve ytterligere 45 min under et kjøkkenhåndkle.
2 ss olivenolje
1 ss hakket rosmarin
Maldonsalt
Prikk noen hull i deigen med fingeren. Bland olivenolje med hakket rosmarin, pensle foccaciaen med blandingen og dryss over maldonsalt.
Stekes ved 225 grader i ca 25 minutter, avkjøles på rist.