Bake Brød Kake

Grove scones

Scones er raske å lage, men må også spises samme dag. Ikke et stort problem egentlig. Oppskrift etter inspirasjon fra åpent bakeri.

Til et dusin scones

80 g sukker

200 g smør, romtemperert

Saft og skall av en kvart sitron og en kvart appelsin

2,5 dl melk

400 g hvetemel

75 g grov sammalt hvete

25 g bakepulver

50 g valnøtter, hakket

50 g mandler, hakket

75 g rosiner

Rør sammen sukker, smør, saft og skall fra appelsin og sitron. Bland inn mel og bakepulver. Tilsett melk og kna til en jevn deig. Rør inn nøtter, mandler og rosiner. Tilsett mer mel hvis deigen er for løs. Del deigen i tre og form til runde emner. Del deretter hvert av emnene i fire biter. Legg over på bakepapirkledt stekebrett og stek midt i ovnen på 220 grader i 15-17 minutter.

DSC_0001DSC_0008