Bake Brød Lunsj Turmat

Halvgrove matpakkerundstykker

Oppskriften gir 10 – 12 stor rundstykker som er supre å ha med på tur.

3,5 dl melk

75 g smør

1 egg (halvparten i deigen, resten til pensling)

25 g tørrgjær

0,5 ts salt

0,5 ts bakepulver

50 g havregryn

100 g sammalt hvete, grov

500 g hvetemel

Bland alt det tørre. Smelt smør og lunk melken til fingervarmt, ha over i bakebollen sammen med det tørre og et halvt egg. Elt på middels hastighet i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Heves under plast i ca en time, eller til dobbel størrelse. Del deigen i 10 – 12 boller som klemmes litt flate og legges over på bakepapirkledt stekebrett. La etterheve ca 45 minutter. Pensle med resten av egget og stek ved 225 grader i 10-12 minutter til de er gyldne.