Amerikansk ostepai med frisk smak av sitron og solbær.
Paibunn
100 g hvetemel
90 g fint rugmel
1/2 ts sukker
en klype salt
110 g kaldt smør i små terninger
1/4 – 1/2 dl kaldt vann
Paifyll
400 g cottage cheese
2 egg
150 g sukker
2 ss hvetemel
1 ts revet sitronskall
1 ss sitronsaft
0,5 dl lettmelk
en klype salt
Solbærgele
Bland sammen mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret og kjør på lav til middels hastighet til smøret er smuldret inn. Hell i vannet til deigen samler seg, ikke hell i alt på en gang. Pakk deigen i plastfolie og la hvile i kjøleskapet en times tid.
Dryss litt mel på bakebenken, kjevle deigen ut til en sirkel, ca 3 mm tykk. Legg den over i en paiform og fjern overflødig deig fra kantene. Sett bunnen kaldt ca 30 minutter.
Visp eggene lett sammen. Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Hell over paibunnen og stek på 170 grader i ca 30 minutter. Ta paien ut av ovnen og legg på litt solbærgele her og der, la steke videre i ca 20 minutter til den er fast i midten. Avkjøl og servér.