Bake Dessert Kake

American pie – med solbær og sitron

Amerikansk ostepai med frisk smak av sitron og solbær.

Paibunn

100 g hvetemel

90 g fint rugmel

1/2 ts sukker

en klype salt

110 g kaldt smør i små terninger

1/4 – 1/2 dl kaldt vann

Paifyll

400 g cottage cheese

2 egg

150 g sukker

2 ss hvetemel

1 ts revet sitronskall

1 ss sitronsaft

0,5 dl lettmelk

en klype salt

Solbærgele

Bland sammen mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret og kjør på lav til middels hastighet til smøret er smuldret inn. Hell i vannet til deigen samler seg, ikke hell i alt på en gang. Pakk deigen i plastfolie og la hvile i kjøleskapet en times tid.

Dryss litt mel på bakebenken, kjevle deigen ut til en sirkel, ca 3 mm tykk. Legg den over i en paiform og fjern overflødig deig fra kantene. Sett bunnen kaldt ca 30 minutter.

Visp eggene lett sammen. Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Hell over paibunnen og stek på 170 grader i ca 30 minutter. Ta paien ut av ovnen og legg på litt solbærgele her og der, la steke videre i ca 20 minutter til den er fast i midten. Avkjøl og servér.

DSC_0066

DSC_0087

DSC_0093