Mango, rikelig med sjokolade og iblandet krem. Må jo bare bli supergodt.
Lages i tre lag.
Lag 1, mandel- og sjokoladebunn
200 g mandler
2 dl sukker
3 egg
3 ss kakao
Skold mandlene ved å helle over kokende vann. La de ligge litt før du heller av vannet. Klem ut mandlene. Kjør mandlene i foodprosessor til en ganske fin masse. Tilsett sukker og kjør til det er blandet. Ta til slutt i egg og kakao og kjør til det er blandet. Hell i en rund kakeform med bakepapir i bunn. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter. La den avkjøles.
Lag 2, mangois
2 mango
10 jordbær
1,5 dl kremfløte
Kjør mangokjøttet til en fin masse i foodprosessor. Pisk krem og rør sammen. Legg halve jordbær på kakebunnen og dekk med mangokrem. Sett i fryseren mens du forbereder lag 3.
Lag 3, sjokoladeis
200 g kokesjokolade
4,5 dl kremfløte
2 ss melis
2 eggeplommer
Smelt sjokoladen over vannbad. Ta av varmen og rør inn melis og eggeplommer. Pisk kremfløte såvidt stiv. Rør inn sjokolademassen. Hell over kaken og glatt ut. Sett tilbake i fryseren. Strø over revet sjokolade før servering. Oppskriften er inspirert av mylittlekitchen.no.