Dessert Is Kake

Iskake med sjokolade og mango

Mango, rikelig med sjokolade og iblandet krem. Må jo bare bli supergodt.

Lages i tre lag.

Lag 1, mandel- og sjokoladebunn

200 g mandler

2 dl sukker

3 egg

3 ss kakao

Skold mandlene ved å helle over kokende vann. La de ligge litt før du heller av vannet. Klem ut mandlene. Kjør mandlene i foodprosessor til en ganske fin masse. Tilsett sukker og kjør til det er blandet. Ta til slutt i egg og kakao og kjør til det er blandet. Hell i en rund kakeform med bakepapir i bunn. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter. La den avkjøles.

Lag 2, mangois

2 mango

10 jordbær

1,5 dl kremfløte

Kjør mangokjøttet til en fin masse i foodprosessor. Pisk krem og rør sammen. Legg halve jordbær på kakebunnen og dekk med mangokrem. Sett i fryseren mens du forbereder lag 3.

Lag 3, sjokoladeis

200 g kokesjokolade

4,5 dl kremfløte

2 ss melis

2 eggeplommer

Smelt sjokoladen over vannbad. Ta av varmen og rør inn melis og eggeplommer. Pisk kremfløte såvidt stiv. Rør inn sjokolademassen. Hell over kaken og glatt ut. Sett tilbake i fryseren. Strø over revet sjokolade før servering. Oppskriften er inspirert av mylittlekitchen.no.

DSC_0098 DSC_0100 DSC_0107 DSC_0119 DSC_0128 DSC_0132 DSC_0134 DSC_0138 DSC_0139

 

DSC_0184 DSC_0187 DSC_0203