Dessert

Karamellpudding

Egentlig ganske enkelt å lage selv, og så utrolig godt.

Først smeltes 1 dl sukker med 2 ss vann i en kjele på middels varme. Rist forsiktig på kjelen, men ikke rør. Når karamellen er gyllen helles den raskt i en form som rommer ca 1 liter. Forsøk å få karamellen til å dekke bunnen og litt opp over kantene. 

Sett ovnen på 175 grader.

Del en vaniljestang i to, skarp ut frøene og ha de og stangen i en kjele med 5,5 dl melk. Varmes til det nesten koker. Sett kjelen til side og sett på lokk.

Pisk 3 egg og 3 ekstra eggeplommer med 1 dl sukker til en luftig røre. Ta vaniljestangen ut av melken og hell melken sakte i røren mens du rører hele tiden. Sil blandingen over i den glaserte formen. Sett formen i en langpanne på nederste rille i ovnen. Hell på varmt vann i langpannen slik at det går et stykke opp på formen. Senk temperaturen til 160 grader og la stå i ovnen i ca 40 minutter. Hvis du stikker en tynn pinne i karamellpuddingen og det ikke fester seg på pinnen er puddingen ferdig. Avkjøl puddingen og la stå noen timer i kjøleskap før den serveres. Ved servering hvelves puddingen over på et fat. Mye deilig karamellsaus vil renne ut over puddingen og fatet.

Server med en klatt pisket krem.

IMG_2085