Bake Dessert Kake

Ostekake med lakris og blåbær

En mørk og spennende ostekake med lakrissmak og blåbær. Kraftig smak av lakris, så smak deg frem til ønsket mengde lakris.

Bunn

150 g smør

250 g Digestive kjeks

Fyll

8 gelatinplater

400 g kremost naturell

5 dl crème fraîche

4 dl sukker

4 ts raw lakrispulver (etter smak)

2 ts lakrispulver til pynt

6 egg

En neve friske blåbær 

Pynt

Blåbærsyltetøy og hele blåbær

Sett ovnen på 135°, helst varmluft.
Til kakebunn smeltes smøret. Knus kjeksene i en pose med et kjevle. Bland kjekssmulene med smøret.
Kle en form, ca. 26–28 cm i diameter, med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i formen og sett i kjøleskap.
Legg gelatinplater i kaldt vann. Rør sammen kremost, crème fraîche, sukker og lakrispulver til en glatt røre. Smak til med lakris. Tilsett eggene og bland godt.
Smelt gelatinplatene i en kjele med litt av ostekakerøren. Når gelatinen er smeltet, blandes den med resten av røren.
Ta formen ut av kjøleskapet, og smør kantene med litt smør. Hell ostemassen i formen.
Legg noen blåbær i røren. De synker forsiktig ned i postkassen. Dryss på 1–2 ts lakrispulver på toppen av kaken.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter.
La kaken avkjøles før den tas ut av ­formen. Pynt kaken med friske bær og/eller blåbærsyltetøy.
DSC_0013