En mørk og spennende ostekake med lakrissmak og blåbær. Kraftig smak av lakris, så smak deg frem til ønsket mengde lakris.
Bunn
150 g smør
250 g Digestive kjeks
Fyll
8 gelatinplater
400 g kremost naturell
5 dl crème fraîche
4 dl sukker
4 ts raw lakrispulver (etter smak)
2 ts lakrispulver til pynt
6 egg
En neve friske blåbær
Pynt
Blåbærsyltetøy og hele blåbær
Sett ovnen på 135°, helst varmluft.
Til kakebunn smeltes smøret. Knus kjeksene i en pose med et kjevle. Bland kjekssmulene med smøret.
Kle en form, ca. 26–28 cm i diameter, med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i formen og sett i kjøleskap.
Legg gelatinplater i kaldt vann. Rør sammen kremost, crème fraîche, sukker og lakrispulver til en glatt røre. Smak til med lakris. Tilsett eggene og bland godt.
Smelt gelatinplatene i en kjele med litt av ostekakerøren. Når gelatinen er smeltet, blandes den med resten av røren.
Ta formen ut av kjøleskapet, og smør kantene med litt smør. Hell ostemassen i formen.
Legg noen blåbær i røren. De synker forsiktig ned i postkassen. Dryss på 1–2 ts lakrispulver på toppen av kaken.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter.
La kaken avkjøles før den tas ut av formen. Pynt kaken med friske bær og/eller blåbærsyltetøy.