Dessert Kake

Sjokoladefondant med bringebærsaus

Mektig, fantastisk god avslutning på et godt måltid. Vanskelig å få perfekt stekt…. Man må rett og slett bare prøve seg frem noen ganger før det blir helt perfekt. Oppskriften rekker til 10 porsjoner, ev. overskudd kan med fordel fryses ustekte. Tines og stekes ved en senere anledning.

200 g sukker

110 g hvetemel

5 g bakepulver

250 g smeltet smør

250 g smeltet kokesjokolade

5 egg

Rør sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett smeltet smør og sjokolade (smeltes sammen på svak varme) litt etter litt. Så egg, et av gangen. Hell røren over i porsjonsformer, aller helst engangsformer av aluminium (må smøres), men store muffinsformer i papir fungerer også utmerket (bruk 2 former til hver fondant) Stekes i 12 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. La hvile 10 minutter før de hvelves over på tallerkener. Da er de faste utenpå og rennende i midten. Serveres med bringebærsaus, som med fordel kan lages på forhånd. Den kan også utmerket godt fryses.

Bringebærsaus

400 g frosne bringebær

200 g sukker

1,5 dl vann

Kok opp vann og rør i sukker til sukkeret har løst seg opp. Hell sukkerlaken over de frosne bærene. Kjør blandingen til en glatt saus i blender, siles gjennom en sikt.
Som prikken over i’en serveres appelsinfileter ved siden av. Skrell noen appelsiner, skjær ut fileter, fjern skinn og hinner. Lag sukkerlake av 3 dl vann og 100 g sukker samt en vaniljestang (deles, frøene skrapes ut) La appelsinfiletene ligge i sukkerlaken ca en time i kjøleskap før de legges på tallerken sammen med sjokoladefondanten og bringebærsausen. Mmmmm.

DSC_0070

DSC_0074