Bake Dessert Kake

Sjokoladepavlova

En helt fantastisk kake til en hver festlig anledning! Inspirert av Nigella Lawson.

4 eggehviter

200 g sukker

50 g hakket kokesjokolade

2 ss kakao

0,5 ts balsamicoeddik

3 dl kremfløte

1-2 ts vaniljesukker

Rikelig med friske bær

Stivpisk eggehvitene, pass på at det ikke har kommet med noe av plommen. Tilsett sukker, litt etter litt. Stivpiskes i ca 15 minutter, til en tykk, stiv marengs. Tilsett hakket sjokolade, kakao og eddik, vend forsiktig inn. Hell massen over på bakepapirkledt stekeplate. Form en rund, høy kake, lag en liten grop i midten. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader, men senk temperaturen til 150 grader når kaken settes inn. Stekes midt i ovnen i ca 1 time og 15 minutter. Skru av komfyren, sett ovnsdøren på gløtt og la kaken avkjøle helt. Pisk krem og vaniljesukker, legg over kakebunnen og topp med masse friske bær.

DSC_0032DSC_0044

DSC_0344 DSC_0342 DSC_0356