Myke og himmelske, ca 50 stk
300 g mørk sjokolade
1,5 dl kremfløte
Karamellsaus (se lenger ned)
1 dl kakao til å rulle trøflene i
Smelt sjokolade og fløte i vannbad. Rør det godt sammen. La massen avkjøles, ca 30 minutter. I mens lager du karamellsausen:
100 g sukker
2 ss vann
2 ss smør
1 dl kremfløte
0,5 ts maldonsalt
Smelt sukker og vann i en tykkbunnet kjele på middels varme. Unngå å røre, for da vil det krystalliseres. Hvis sukkeret allikevel krystalliserer seg gjelder det å være tålmodig… Sukkeret vil til slutt løse seg opp igjen under røring, smelte, og bli til lysebrun karamell. Tilsett fløte og smør – vær forsiktig, det vil boble kraftig med en gang. Rør inn saltet til slutt. Avkjøl helt før karamellen røres inn i sjokoladeblandingen.
Dekk bollen med plast og avkjøl i kjøleskap minst 3 timer. Form små kuler av massen og rull forsiktig i kakaopulver. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet frem til servering.
Nam!