Rabarbrasesongen er her igjen!
4 porsjoner
Nøttecrumble
125 g smør (usaltet)
100 g hvetemel
25 g valnøtter, finhakket
25 g mandler, finhakket
35 g sukker
35 g brunt sukker
Syltet rabarbra
4 rabarbrastilker
5 dl vann
250 g sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
Bland alt det tørre til nøttecrumble og kna inn smøret til en jevn deig. Fordel deigen i biter utover et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovn ved 180 grader i ca 10-20 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Bitene skal bli gylden. Avkjøl.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha over i en kasserolle sammen med vann, sukker og kanelstang. Varm til kokepunktet, trekk til side når sukkeret er løst opp. Skrell og kutt rabarbraen i biter, ha over i den varme sukkerlaken og la trekke til rabarbraen er mør og avkjølt, minimum 30 minutter.
Legg rabarbra og nøttecrumble lagvis i et glass og topp med en god skje pisket krem. Kan gjerne pyntes med noen friske jordbær.