Bake Dessert

Tilslørte rabarbrapiker

Rabarbrasesongen er her igjen!

4 porsjoner

Nøttecrumble

125 g smør (usaltet)

100 g hvetemel

25 g valnøtter, finhakket

25 g mandler, finhakket

35 g sukker

35 g brunt sukker

Syltet rabarbra

4 rabarbrastilker

5 dl vann

250 g sukker

1 kanelstang

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

Bland alt det tørre til nøttecrumble og kna inn smøret til en jevn deig. Fordel deigen i biter utover et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovn ved 180 grader i ca 10-20 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Bitene skal bli gylden. Avkjøl.

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha over i en kasserolle sammen med vann, sukker og kanelstang. Varm til kokepunktet, trekk til side når sukkeret er løst opp. Skrell og kutt rabarbraen i biter, ha over i den varme sukkerlaken og la trekke til rabarbraen er mør og avkjølt, minimum 30 minutter.
Legg rabarbra og nøttecrumble lagvis i et glass og topp med en god skje pisket krem. Kan gjerne pyntes med noen friske jordbær.