Frokost

Havregrøt med karamellsaus, eple og ristede mandler

Denne oppskriften tar havregrøten til nye høyder. Oppskriften er funnet på godt.no og er visstnok bestselger på den populære grøtbaren Grød i København.

Til 3

4,5 dl store havregryn

4,5 dl vann

4,5 dl lettmelk

Salt

1 boks kondensert melk (ikke viking melk)

1 eple i små terninger

1 neve mandler

Kok opp havregryn med melk og vann, kokes i 7-8 minutter på middels varme.
I følge oppskriften skal den uåpnede boksen med kondensert melk kokes i en kjele fylt med vann i 4-5 timer. Dette hadde vi ikke tid til, men det fungerte utmerket å helle innholdet i en kjele med teflonbunn og la det koke inn til en tykk, lysebrun karamellsaus under stadig omrøring. Det tok ca 10 minutter.Tilsett litt kokende vann til karamellen får ønsket konsistens.
Rist mandlene i en panne på middels varme. Avkjøl noe før de grovhakkes.
Server grøten med eplebiter, hakkede mandler og hell over litt av karamellsausen! Mmmmm!

DSC_0073