Langpannebolle med vaniljekrem og blåbær! Må jo bli godt. Oppskriften hentet fra krem.no
500 g hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
25 g tørrgjær
1 egg
3 dl melk
75 g smør
Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør og varm opp melken til den er fingervarm. Rør inn egget og hell over det tørre. Elt i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Tilsett litt mer mel hvis deigen er for løs. Dekk bollen med plast og la heve ca en time, eller til dobbelt størrelse. Dekk en mellomstor langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir og trykk ut deigen. Stikk små groper med fingrene. Etterheves ca en halvtime.
Fyll
3 dl vaniljekrem (hjemmelaget som her eller ferdig kjøpt)
1-2 dl blåbær
Melis
Sprøyt vaniljekrem i hullene og dryss over frosne blåbær. La heve ytterligere 30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 220 grader ca 12-15 minutter. Avkjøl på rist og hell over melisglasur. Serveres lunken.