Bake Kake

Bollefoccacia med vaniljekrem og blåbær

Langpannebolle med vaniljekrem og blåbær! Må jo bli godt. Oppskriften hentet fra krem.no

500 g hvetemel

1 dl sukker

2 ts kardemomme 

25 g tørrgjær 

1 egg

3 dl melk

75 g smør

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør og varm opp melken til den er fingervarm. Rør inn egget og hell over det tørre. Elt i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Tilsett litt mer mel hvis deigen er for løs. Dekk bollen med plast og la heve ca en time, eller til dobbelt størrelse. Dekk en mellomstor langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir og trykk ut deigen. Stikk små groper med fingrene. Etterheves ca en halvtime. 

Fyll
3 dl vaniljekrem (hjemmelaget som her eller ferdig kjøpt)

1-2 dl blåbær

Melis

Sprøyt vaniljekrem i hullene og dryss over frosne blåbær. La heve ytterligere 30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 220 grader ca 12-15 minutter. Avkjøl på rist og hell over melisglasur. Serveres lunken.

DSC_0323 DSC_0332