Bake Kake

Britiske scones

En selvfølge til afternoon tea, eller formiddagskaffen. Sammen med clotted cream og syltetøy smaker disse utmerket til en kopp te. Istedet for clotted cream kan man fint bruke pisket krem. 

Ca 12 stk

365 g hvetemel

23 g bakepulver

75 g smør

170 g melk

1 egg

45 g sukker

65 g rosiner

Bland sukker, mel og bakepulver med smøret. Kna sammen, eller bruk k-elementet på kjøkkenmaskinen til en jevn blanding uten klumper.

Rør sammen melk og egg og rør sammen med mel og smørblandingen. Tilsett rosiner og kna sammen deigen. La hvile ca 10 min på kjøkkenbenken under plast.
Kjevle deigen ut til en 4-5 cm tykk leiv. Stikk ut rundinger med et glass, ca 5 cm i diameter. La hvile ca en time før steking. Stekes ved 220 grader i 10-12 minutter.
Serveres lune med syltetøy og aller helst clotted cream, eller pisket krem og en kopp te.

DSC_0230

DSC_0245