En variant av det eltefrie brødet som kjapt røres sammen og hever til dagen etterpå. Fungerer utmerket også for julekake. Oppskriften er hentet fra trinesmatblogg.no.
600 g hvetemel
3 ss sukker
1/2 ts tørrgjær
1/4 ts salt
150 g rosiner
100 g smør, smeltet
1,5 dl vann
ca 2,5 dl melk
Rør sammen det tørre. Smelt smør, og bland i vann. Hell i melk til den totale væskemengden er 5 dl. Rør sammen til en klissete deig. La heve over natten, minimum 10 timer.
Hell deigen ut på et bakepapir med mel og brett deigen sammen fire ganger fra kantene og inn mot midten. Legg bollen over og la heve i ca 2,5 time. Etter 2 timer settes den tomme gryten inn i ovnen på 250 grader. Gryta blir da varm, og etter en halvtime tar du den ut og legger deigen over i gryta. Sett på lokket og stek i ca 25 minutter. Ta av lokket og stek gyllen ca 10 minutter til.