Deilig hvetebakst med høstens epler, fra egen hage eller butikken. Igjen er det krem.no som står bak denne deilige oppskriften.
Deigen:
15 g gjær
1,5 dl melk, lunken
300 g hvetemel
1/2 dl sukker (ca. 45 g)
1,5 ts kardemomme
1 egg
50 g smør, i terninger
Fyll:
2 epler, i terninger
80 g brunt sukker
25 g smør
2 ts kanel
Kutt eplene i biter. Ha brunt sukker, smør og kanel i en kjele. Rør til alt er smeltet sammen. Tilsett eplebitene og kok til møre (2-3 minutter). Avkjøl. Væsken kan bli litt rennende, så det er lurt å ikke ta med all denne.
Til deigen: Ha alt unntatt smøret i en bakebolle og elt med kjøkkenmaskin i ca 10 min, ha i smøret og elt videre ca 5 min. La heve 20 min. I mens laget du eplefyllet. Kjevle ut deigen til en rektangel. Ha over fyllet og rull sammen til en pølse. Det emnet i ca 12 snurrer og legg i en bakepapirkledt kakeform, ca 30 cm i diameter. La etterheve ca 45 min. Stekes på nest nederste rille i ovnen ved 225 grader – varmluft. Ca 12-13 minutter. La avkjøle noe før melisglasur has over.