Oppskriften gir 24 store og gode kanelsnurrer.
Deig
950 g hvetemel
100 g sukker
5 dl melk
1/2 pose tørrgjær
1 ts malt kardemomme
1/4 ts salt
1 egg
150 g smør i terninger
Fyll
125 g mykt smør
2 ss kanel
6 ss brunt sukker
Pynt
1 egg
Perlesukker hvis ønskelig
Ha alt til deigen unntatt smøret i en kjøkkenmaskin. Elt i 10-15 minutter. Tilsett litt mer mel hvis den blir løs. Skal være en fast deig. Tilsett smøret litt etter litt etter 5 minutter. Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to og kjevle den ut på et bord med mel slik at det ikke setter seg fast. Den skal kjevles ut slik at den blir ca 50 x 60 cm stor. Smør på halvparten av smøret til fyllet og strø på sukker og kanel på halvparten av deigen. Brett over den delen som har fått fyll. Del deigen i tolv remser, snurr de rundt sin egen akse og deretter slå en form for knute på de. Gjør det samme med andre halvdel av deigen. Legg de på et bakepapir, dekk med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve 30-60 minutter.
Pensle snurrene med et egg og strø på perlesukker hvis ønskelig. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter til de er gylne og fine. Serveres helst litt varme. Takk til trinesmatblogg for en oppskrift min kone bruker igjen og igjen.