Bake Kake

Kringle med pistasjkrem

Man kan sikkert lage pistasjkrem fra bunnen, men ferdig på glass fra Oliviers & Co fungerer utmerket. Oppskriften fulgte med som tips sammen med glasset. Kun mindre tilpasninger.

400-450 g hvetemel

1/2 pk tørrgjær

3 ss sukker

100 g smør

2 dl melk

1 egg

En klype salt

1/2 ss revet sitronskall

1 ts kardemomme

1 egg til pensling

Fyll

1/2 glass pistasjkrem

3 ss sitronolje

Smelt smør, tilsett melk og egg og la det bli ca 37 grader. Bland alt det tørre i kjøkkenmaskin og hell over væsken. Tilsett mer mel dersom deigen blir for løs. Kjør i kjøkkenmaskin ca 10 minutter. Dekk med plast og heves til dobbel størrelse, ca en time. Klem deigen sammen og la heve 10 minutter til.
Bland pistasjkrem og sitronolje.
Kjevle deigen til et rektangel, ca 1 cm tykk. Smør på pistasjekremen og rull sammen til en pølse og lag en rund kringle. Legg den på bakepapir på et stekebrett. Klipp i deigen ca hver annen cm, halvveis ned. La den heve under et klede ca 40 minutter. Pensle med et egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.
Pynt med melisglasur og servér!

DSC_0090 DSC_0113 DSC_0106