Igjen er det trinesmatblogg.no som er inspirasjonskilden til vellykket bakst. Denne oppskriften gir ca 20 lussekatter
950-1000 g hvetemel
5 dl lunken melk (ca 25 grader)
25 g gjær
150 g sukker
1 ts kardemomme
en klype salt
1 egg
150 g romtemperert smør
0,5 g malt safran
Egg til pensling
Rosiner til pynt
Bland alle de tørre ingrediensene med unntak av safranen i en bakebolle. Varm opp melk til ca 25 grader og rør inn safranen. La safranen ligge i melken ca 30 minutter for å sette farge og smak på melken. Hell over melblaningen sammen medet sammenpisket egg. Eltes i kjøkkenmaskin i 5-10 min på middels hastighet. Tilsett smøret i terninger og la det eltes helt inn i deigen. Heves under plast til dobbel størrelse, ca 1 time.
Form lussekatter i den fasongen du ønsker og pynt med rosiner. Etterheves på stekepapir, ca en time.
Pensles med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen ved 225 grader ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.