Bake Kake Konfekt

Makroner med bringebærfyll

Det finnes mange oppskrifter på makroner, mange virker svært kompliserte. Her er en oppskrift som ble vellykket – og veldig god. Ikke så vanskelig var det heller, i følge min kjære kone. Fyllet kan varieres, det blir veldig friskt med dette bringebær- og sjokoladefyllet. Inspirasjon til makronene er hentet fra 1001makron.com, her er det dessuten utallige forslag til fyll.

Til ca 25 makroner:

75 g eggehviter (romtemperert)

100 g sukker

100 g melis

90 g mandelmel

Konditorfarge

75 g eggehviter tilsvarer ca 2 store eller 2,5 mellomstore egg. Det er viktig å måle alle ingrediensene helt nøyaktig for å oppnå perfekte makroner. Pisk eggehvitene så det skummer i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukker og konditorfarge. Pisk på middels til høy hastighet i 6-8 minutter. Sikt i melis og mandelmel (hvis du ikke får tak i mandelmel kan man skolde og male mandler selv, men  da er det viktig at mandlene er helt tørre før de males) I følge alle oppskrifter kommer nå den kritiske og avgjørende fasen – å røre akkurat passe, ikke for mye, ikke for lite. Jeg rørte med en slikkepott til røren var så løs/fast at da jeg sluttet å røre gle massen sakte ut og fikk en jevn overflate uten å være rennende.

Dekk 2 stekebrett med bakepapir, gjerne en type med ruglete overflate. Hell massen i en sprøytepose og sprøyt ut ca 50 halve makroner, ca 2,5-3 cm i diameter. Ha litt avstand mellom makronene, de vil flyte ut litt både før og under steking. La makronene stå på benken i ca 30 min før steking, da får de en tynn hinne. Stekes ved 150 grader i 12-13 minutter, da var de helt perfekte – sprø utenpå, myke inni. Avkjøl på bakepapiret på rist.

Fyll

100 g frosne bringebær

50 g hvit sjokolade

25 g romtemperert smør

50 g melis

Ev. litt limesaft

Ha bringebærene i en kjele, og la koke ca 5 minutter. Sil av saften, det blir ca 0,2 dl. Rør smør og melis og hell over bringebærsaften. Smelt hvit sjokolade og rør ut i bringebærblandingen.
Løsne forsiktig makronene fra bakepapiret når de er helt avkjølt. Sprøyt på fyllet på halvparten av makronene og legg over den andre halvdelen. Oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses, tines i kjøleskap før servering.

DSC_0131 DSC_0150 DSC_0155 DSC_0161 DSC_0164