Bake Kake

Rabarbrapai

Rabarbra vokser fort, til glede for oss rabarbraelskere. Her en bra oppskrift på rabarbrapai hentet fra frutimian.no

Paibunn

175 g hvetemel

1 ts sukker

120 g smør, i terninger

2-4 ss vann

Kjør mel og sukker i kjøkkenmaskin. Tilsett smør til det er smuledeig. Tilsett vann til den er fast nok til å forme til en klump deig. Legg deigen mellom to store flak plastfilm, klem den litt flat og legg i kjøleskapet ca 30 minutter. Ta den ut og kjelve den ut mellom plastfilmen til den er stor nok til å dekke en paiform. Ta av plasten på en side og legg den i en smurt paiform. Klapp den til i formen og ta til slutt av plastfilmen på oversiden. Sett den tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.

Fyll

700 g rabarbra i små biter (spe på med for eksempel epler hvis du ikke har nok rabarbra)

250 g sukker

2 ss maizenna

Blandes og legges på deigen i paiformen.

Topping

125 g hvetemel

50 g brunt sukker

25 g sukker

1 ts vaniljesukker

100 g smør

Blandes i kjøkkenmaskin og fordeles over rabarbrafyllet i paiformen.

Stek paien nederst i ovnen på 190 grader i 1 time og 20 minutter. Serveres lun med is eller krem.

DSC_0002DSC_0004DSC_0019DSC_0024