Rabarbra vokser fort, til glede for oss rabarbraelskere. Her en bra oppskrift på rabarbrapai hentet fra frutimian.no
Paibunn
175 g hvetemel
1 ts sukker
120 g smør, i terninger
2-4 ss vann
Kjør mel og sukker i kjøkkenmaskin. Tilsett smør til det er smuledeig. Tilsett vann til den er fast nok til å forme til en klump deig. Legg deigen mellom to store flak plastfilm, klem den litt flat og legg i kjøleskapet ca 30 minutter. Ta den ut og kjelve den ut mellom plastfilmen til den er stor nok til å dekke en paiform. Ta av plasten på en side og legg den i en smurt paiform. Klapp den til i formen og ta til slutt av plastfilmen på oversiden. Sett den tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
Fyll
700 g rabarbra i små biter (spe på med for eksempel epler hvis du ikke har nok rabarbra)
250 g sukker
2 ss maizenna
Blandes og legges på deigen i paiformen.
Topping
125 g hvetemel
50 g brunt sukker
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
Blandes i kjøkkenmaskin og fordeles over rabarbrafyllet i paiformen.
Stek paien nederst i ovnen på 190 grader i 1 time og 20 minutter. Serveres lun med is eller krem.