Boller skal være store og luftige, og ha mange rosiner. Vel, det er en påstand jeg står for. Her er en oppskrift fra trinesmatblogg som ga gode boller, bare at jeg laget 16 istedet for 25-30… Ble store nok 🙂
950 g – 1 kg hvetemel
5 dl melk, 30 grader
1/2 pose tørrgjær
150 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
150 g smør i terninger
150 g rosiner
1 egg til pensling
Bland alle ingrediensene unntatt smør og rosiner i en kjøkkenmaskin og elt i ca 10 minutter. Hold igjen litt av melet og spe om nødvendig. Tilsett smør og la det elte 5 minutter til. Tilsett rosinene og la det blandes inn. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse.
Rull deigen til en stor pølse og del i 16 biter. Trill til boller og legg på to stekebrett med bakepapir. La heve under klede til dobbel størrelse. Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 10-12 minutter.