Bake Lunsj Tilbehør Turmat

Ostehorn

Luftige og gode ostehorn – 16 stk – gode alene eller som tilbehør til suppe.

Deig:

400 g hvetemel

200 g sammalt hvete, finmalt

50 g gjær

1 ts salt

0,5 ts sukker

2 dl vann og 2 dl melk (lunkent)

50 g smør i terninger

Bland alt unntatt smøret og elt i maskin i 10 minutter. Tilsett smøret og elt i ytterligere 5 minutter. Dekk bollen med plastfilm og la den heve til dobbel størrelse (30-60 min).
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut i to store sirkler. Det hver sirkel i 8 biter. Legg på ca 1 ss revet ost på hver bit. Rull sammen og legg på bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.

Herlig nystekt, men gode kalde på tur. Kan gjerne fryses.

DSC_0058

DSC_0063

DSC_0065

DSC_0004