Når den hvite aspargesen er å oppdrive frisk er dette en lettvint og veldig god forrett. Inspirert av en oppskrift fra NRK.no
Til to:
10-12 hvite asparges
6 ts lodderogn
1/2 beger seterrømme
En neve kruspersille, finhakkes
3 ss hakket gressløk
2 reddiker i tynne skiver
1/2 sjalottløk, finhakket
Saften av en halv sitron
2 ts sukker
1 ts salt
Knekk av de nederste par cm av aspargesen og skrell de. Kok i vann tilsatt salt, sukker og sitronsaft i ca 6 minutter. Ha over i iskaldt vann slik at kokeprosessen stopper. Tørk og legg på tallerkner.
Stivpisk rømme, tilsett finhakkede urter og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Legg noen skjer rømme og lodderogn over aspargesen, pynt med reddiker og gressløk. Dryss på hakket sjalottløk og flaksalt. Servér!