Middag

Asiatisk kalkunsalat i pannekaker

Har du rester etter kalkunmiddagen er dette en super måte å bruke det på. Smak av jul og østen. Inspirert av Jamie Oliver. Nam!

Nok til 2

Ca 400 g kalkunrester i biter

En neve cashewnøtter

En neve tørkede tranebær

2 ss kinesisk fem-krydderblanding

1 ss flytende honning

assortert salat

Mynteblader

1/2 chili – hakket

12 pannekaker (slike man bruker til crispy duck)

Fres kalkun, tranebær og cashewnøtter i litt olje i en panne. Tilsett krydder og stek til kalkunen er crispy. Tilsett honningen mot slutten av steketiden.
Bland assortert salat, for eksempel sicory og ruccola sammen med en neve mynteblader i en bolle. Ha kalkunblandingen i bollen sammen med salaten.

Dressing

1 clementin

1/2 granateple

1 lime

1/3 revet rødløk

1 ss soyaolje

1/2 dl olivenolje

En bit frisk ingefær

Press ut saften av lime, klementin og granateple. Riv ingefær og klem ut saften av den. Rør inn olivenolje og soyaolje, riv en halv løk og bland godt sammen.
Hell over salaten og bland godt. Dryss over granateplekjerner og hakket chili.

Fyll salaten i små pannekaker som er dampet noen minutter.

DSC_0019 DSC_0023 DSC_0039