Auberginer, tomater, mozzarella og friske urter er basis i denne gode lasagnen. Er utmerket som tilbehør til godt grillet kjøtt, eller som vegetarrett.
2-3 auberginer
2 bokser hermetiske tomater
1 løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss tørket oregano
En neve hakket basilikum
100 g revet parmesan
2 mozzarella i skiver
Olivenolje
Litt sukker
Noen dråper vineddik
Salt og pepper
Fres løk og hvitløk blank i olje sammen med tørket oregano. Tilsett tomater og basilikum la putre i ca 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Ta kun i sukker hvis du synes det blir for syrlig.
Del auberginer i ca 1 cm skiver. Stek de gylne i tørr panne eller på grillen.
I en ildfast form heller du litt av tomatsausen, strør over ca halvparten av parmesanen og legger på et lag med auberginer. Gjenta med et lag til med tomatsaus, parmesan og auberginer. Avslutt med et lag tomatsaus og legg på skiver mozzarella.
Stek midt i ovnen på 190 grader i ca 30 minutter til osten er gyllen. Server!