Middag

Bacalao á la Kristiansund

Om man kan si at denne oppskriften har opphav i Kristiansund er jeg usikker på, men den er inspirert av en oppskrift som vant NM i bacalao i Kristiansund en gang.

Til tre

400 g klippfisk, utvannes som anvist på pakken og deles i biter

400 g poteter i tynne skiver

300 g løk i tynne skiver

2 hvitløksfedd i tynne skiver

1 rød paprika

1/2 gul paprika

4 pimientos de padrón

1/2 boks hermetiske tomater

1/2 dl tomatpuré

2 dl olivenolje

40 g smør

1 ts cayennepepper

Nykvernet pepper

Svi av skallet på paprika og pimientos. Del paprika i tynne stimler. Pimientos legges hele i gryta. Legg lagvis fisk, poteter, løk,  paprika og tomat i en gryte. Legg i smør og hell over olivenolje.

La koke forsiktig på lav varme under lokk i ca 1,5 time.

DSC_0013