Middag

Bakt skrei med ertepuré, nøttesmør med bacon og jordskokkchips

Et festmåltid på loin av fersk skrei. Nydelig!

Til to:

400 g filet av skrei eller torsk

Salt

Salte fisken godt med grov salt ca 20 minutter før den skal stekes. Skyll og tørk fisken før den legges i langpanne. Sett i steketermometer å den tykkeste.

Nøttesmør

1 pakke bacon i strimler

1 sjalottløk, finhakket

3 ss smør

2 ss soyasaus

en liten neve finhakket persille

Stek bacon sprøtt. Rør inn smør og la det smelte inn. Sil smøret/fettet over i en kjele og varm opp sammen med persille, sjalottløk og soyasaus. Ikke la det koke.

Hell smøret over fisken i formen og sett den inn ovnen på 150 grader. Stekes til kjernetemperatur på 55 grader.

Ertepuré

En pose frosne erter

50 g usaltet smør

Salt og pepper

Kok opp ertene, sil av vannet og kjør sammen med smøret med en stavmikser til en gruv puré. Smak til med salt og pepper.

Anrett på tallerkener ved å legge først på bacon. Deretter rikelig med ertepuré. Legg på fiskestykket, øs over litt av sausen fra formen, dryss på litt finhakket persille og legg på sprø jordskokkchips.

Nam!

Basert på oppskrift fra boka Saus & Kraft fra Kulinarisk Akademi.

DSC_0227 DSC_0234 DSC_0237