Et festmåltid på loin av fersk skrei. Nydelig!
Til to:
400 g filet av skrei eller torsk
Salt
Salte fisken godt med grov salt ca 20 minutter før den skal stekes. Skyll og tørk fisken før den legges i langpanne. Sett i steketermometer å den tykkeste.
Nøttesmør
1 pakke bacon i strimler
1 sjalottløk, finhakket
3 ss smør
2 ss soyasaus
en liten neve finhakket persille
Stek bacon sprøtt. Rør inn smør og la det smelte inn. Sil smøret/fettet over i en kjele og varm opp sammen med persille, sjalottløk og soyasaus. Ikke la det koke.
Hell smøret over fisken i formen og sett den inn ovnen på 150 grader. Stekes til kjernetemperatur på 55 grader.
Ertepuré
En pose frosne erter
50 g usaltet smør
Salt og pepper
Kok opp ertene, sil av vannet og kjør sammen med smøret med en stavmikser til en gruv puré. Smak til med salt og pepper.
Anrett på tallerkener ved å legge først på bacon. Deretter rikelig med ertepuré. Legg på fiskestykket, øs over litt av sausen fra formen, dryss på litt finhakket persille og legg på sprø jordskokkchips.
Nam!
Basert på oppskrift fra boka Saus & Kraft fra Kulinarisk Akademi.