Middag

Biff i fahjita

En meksikansk variant av biffen. Marineres i noe godt og fylles i lefser med godt tilbehør

Til to:

400 g mørt biffkjøtt

Fahjita lefser

En boks svarte bønner (La Costena), varmes

150 g revet ost

Rømme

Salatblader

Marinade:

1 dl rapsolje

Saften av en halv lime

1 fedd hvitløk

1/2 chilli, finhakket

En neve hakket koriander

Salsa:

10 cherrytomater, delt i fire

1/2 løk, finhakket

1 hvitløksfedd, finhakket

1/2 chilli, finhakket

Saften av en halv lime

En neve hakket koriander

Salt og pepper (smak til)

 

Bland marinaden og legg i det i en tett pose sammen med kjøttet. La det marinere helst noen timer, men minimum en halvtime.

Bland salsa og sett kaldt en halvtime før servering.

Stek biffen slik du ønsker den og la den hvile. Skjær i tynne skiver.

Legges på lefser sammen med salat, bønner, salsa, ost og rømme.

DSC_0013

DSC_0004