Lunsj Middag Suppe

Blomkålsuppe med purre og sellerirot

Dette er oppskrift til fire sultne. Kanskje også litt rester. Du trenger en stor kjele.

2 blomkålhoder, delt i små buketter

1/2 purre i biter

3 sjalottløk, hakket

1 hvitløksfedd, hakket

100 g sellerirot i terninger

3 ss olje

7,5 dl melk

7,5 dl grønnsaksbuljong

4 ss creme fraiche

Salt og pepper

Noen skiver spekeskinke sprøstekes i midt i ovn på bakepapir i ca 8 min på 200 grader
Surr løk, purre og hvitløk blank. Tilsett sellerirot og blomkål sammen med melk og buljong. La det småkoke til grønnsakene er møre og kjør deretter til ønsket konsistens med stavmikser. Ha i creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Dryss på sprøstekt skinke og server!

DSC_0060 DSC_0069 DSC_0076