Lunsj Middag

Cæsarsalat

Enkel salat med en dressing som betyr nesten alt. Det finnes god ferdig dressing, men vel verdt å lage den selv. Denne er litt friskere og føles litt lettere enn den du finner i butikkhyllene. Oppskriften er til to.

Dressing

2 eggeplommer

2 ansjosfileter, finhakket

1 hvitløksfedd, finhakket

1 ts dijon sennep

1 dl rapsolje

Saft av en halv sitron

2 ss revet parmesan

1/2 ts cayennepepper

En klype salt

Ha alt unntatt oljen i et glass. Kjøres glatt med stavmikser på laveste hastighet. Hell oljen i med tynn stråle mens stavmikseren går. Skal bli en luftig dressing.

Salat

1 romanosalat, eller 2 hjertesalat.

2 kyllingfileter, stekes i panne i olje med litt salt og pepper

Krutonger (1/3 brød i terninger blandet med ett finhakket hvitløksfedd, 1,5 ts flaksalt og 1/2 dl olivenolje. Stekes sprø på bakepapir i ovnen på 200 grader)

En stor neve grovt revet parmesan

Riv salaten og rør inn dressing. Legg på parmesan, krutonger og oppdelt kyllingfilet. Server!

DSC_0004 DSC_0006 DSC_0013 DSC_0018 DSC_0022