Middag

Chili con carne med hjertesalat og kesamdressing

En oppskrift fra adams matkasse verdt å ta vare på til en annen gang.

Til fire

400 g kyllingkjøttdeig, eller annen deig

1 løk, hakket

2 hvitløksfedd, hakket

1 rød paprika, i biter

1/2 chili, hakket

1 boks kidney bønner, skylt

2 bokser knuste tomater

1 ss tacokrydder

1 hjertesalat

1 pose ris, boil in bag

Kok ris. Sterk kalkundeig i litt olje i 2-3 minutter. Tilsett løk og stek videre et par minutter. Ha i chili, hvitløk, paprika og tacokrydder. Sterk et par minutter til. Tilsett tomater og bønner og la koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kesamdressing

2 dl kesam

2 ss sitronsaft

1/4 ts spisskummen

En klype cayennepepper

Salt

Rør sammen alle ingrediensene.

Fyll blader av hjertesalat med ris, kjøtt og topp med en klatt kesamdressing.

DSC_0015