Tradisjonsrik og god fransk gryte. Bruker heller mør stor kylling enn gammel seig hane slik tradisjonen tilsier. Behøver da ikke koke så lenge. Oppskriften her er til fire.
1 stor kylling, 1,7 kilo, delt i 8 serveringsstykker
100 g salt sideflesk i terninger
15 sjalottløk, delt i to
250 g sjampinjong, delt i to eller fire
1/2 l rødvin
3 dl kyllingfond
1 ss tomatpure
2 hvitløksfedd, finhakket
2 laubærblad
2 ss frisk timian, eller 1 ss tørket
2 ss maizenna utjevnet i litt vann
Stek bacon i en stor gryte. Ta de opp og la fettet bli igjen i gryta. Gi kyllingen litt salt og pepper, og brun bitene i baconfettet. Tilsett litt olje hvis det er for lite fett. Tilsett vin, fond, hvitløk, bacon, tomatpure, timian og laubærblad. La gryta putre i 30-40 minutter.
Stek løk og sopp brun i en stekepanne og hell over i gryta. La det koke med. Smak til med salt og pepper og tilsett jevningen noen minutter før det er ferdig.
Server med ris eller poteter, for eksempel ovnsstekte småpoteter med olivenolje, salt og pepper som stekes på 200 grader i ca 35 minutter.