Skinkestek slik danskene vil ha den. Oppskriften er fra de to matglade danske brødrene Price.
1 kg skinkestek
1,5 ss salt
10-15 laubærblader
1 ss nellikspiker
2 løk
2 gulrøtter
1 liter vann
Snitt svoren på skinkesteken med 0,5-1 cm mellomrom helt ned til kjøttet. Ikke i ruter, men i tynne striper.
Gni godt inn med salt. Del laubærblader på langs og legg i snittene som vist på bildet. Stikk også inn nellikspiker.
Legg steken på rist over langpanne. I langpanne legges grovt kuttet løk og gulrøtter. Hell kokende vann over grønnsakene. Stikk inn steketermometer og stek midt i ovnen på 200 grader til kjernetemperatur på 65 grader. Sett på grill og øk temperaturen til 250 grader mot slutten for å få sprø svor.
Kraften i langpannen kan brukes som basis til saus. Sil den og tilsett 1-2 dl fløte. Smak til med salt og pepper, og jevne med litt maizenna.
Serveres med poteter, saus, svisker og rødkål eller surkål.