Middag

Estragonkylling med asparges og erter

Estragon er rett og slett en fantastisk god urt. Herlig lukt og smak, for eksempel til kylling. Denne oppskriften er til to og inspirert av en oppskrift av Eyvind Hellstrøm.

3 kyllingfileter

3 hvitløksfedd

1/2 bunt asparges

1/3 pose frosne erter

En neve blader frisk estragon

2,5 dl creme fraiche

2 dl hvitvin

1,5 dl vann

1 ss sitronsaft

Olje til steking

Salt og pepper

Ris

Del asparges i tre. Kokes i tre minutter i vann tilsatt litt salt og olje. Etter to minutter heller du i ertene og lar de koke sammen i ett minutt til. La de renne av i dørslag og skyll raskt i kaldt vann. Sett de til side mens du setter på risen og starter med kyllingen.

Del kyllingfiletene i to. Stek de brune på begge sider i litt olje sammen med hvitløksfeddene. Behold skallet på feddene. Legg på lokk, senk varmen og la de bli gjennomstekt. Ta ut kyllingen. Kok ut pannen med vin og vann. La det koke inn til ca det halve. Tilsett sitronsaft og creme fraiche. La de putre noen minutter før du tilsetter estragonblader. Smak til med salt og pepper. Legg i kyllingen, erter og asparges og server med ris.

DSC_0001 DSC_0007