Estragon er rett og slett en fantastisk god urt. Herlig lukt og smak, for eksempel til kylling. Denne oppskriften er til to og inspirert av en oppskrift av Eyvind Hellstrøm.
3 kyllingfileter
3 hvitløksfedd
1/2 bunt asparges
1/3 pose frosne erter
En neve blader frisk estragon
2,5 dl creme fraiche
2 dl hvitvin
1,5 dl vann
1 ss sitronsaft
Olje til steking
Salt og pepper
Ris
Del asparges i tre. Kokes i tre minutter i vann tilsatt litt salt og olje. Etter to minutter heller du i ertene og lar de koke sammen i ett minutt til. La de renne av i dørslag og skyll raskt i kaldt vann. Sett de til side mens du setter på risen og starter med kyllingen.
Del kyllingfiletene i to. Stek de brune på begge sider i litt olje sammen med hvitløksfeddene. Behold skallet på feddene. Legg på lokk, senk varmen og la de bli gjennomstekt. Ta ut kyllingen. Kok ut pannen med vin og vann. La det koke inn til ca det halve. Tilsett sitronsaft og creme fraiche. La de putre noen minutter før du tilsetter estragonblader. Smak til med salt og pepper. Legg i kyllingen, erter og asparges og server med ris.