Middag

Falaffel i pita

En god vegetarmiddag. Rask er den også!

Til tre

400 g kikerter

1 ts korianderfrø

1 ts spisskummen

1/2 chili, finhakket

1 hvitløksfedd, finhakket

En neve hakket bladpersille

1 ss hvetemel

1 egg

Skallet fra en halv sitron, revet

Salt

6 Pitabrød

Agurksalat

1 agurk

1 dl gresk yoghurt

1 ss olivenolje

Saften av en halv lime

1 ss hakket mynteblader

1 ss hakket koriander

Salt

Del agurk i biter og bland sammen øvrige ingredienser. Smak til med salt.

Skyll og tørk kikertene. Bruk en morter og bland korianderfrø og spisskummen. Kjør alle ingrediseser i kjøkkenmaskin til en fin masse. Smak til med salt. Form til små boller og stek de gylne i olje.

Ha agurksalat og falaffel i pitabrød. Bruk gjerne også grønn salat og avokado i tillegg. Nam!

DSC_0228