En god vegetarmiddag. Rask er den også!
Til tre
400 g kikerter
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummen
1/2 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
En neve hakket bladpersille
1 ss hvetemel
1 egg
Skallet fra en halv sitron, revet
Salt
6 Pitabrød
Agurksalat
1 agurk
1 dl gresk yoghurt
1 ss olivenolje
Saften av en halv lime
1 ss hakket mynteblader
1 ss hakket koriander
Salt
Del agurk i biter og bland sammen øvrige ingredienser. Smak til med salt.
Skyll og tørk kikertene. Bruk en morter og bland korianderfrø og spisskummen. Kjør alle ingrediseser i kjøkkenmaskin til en fin masse. Smak til med salt. Form til små boller og stek de gylne i olje.
Ha agurksalat og falaffel i pitabrød. Bruk gjerne også grønn salat og avokado i tillegg. Nam!