Fasan med mye utrolig godt tilbehør. Fungerer helt sikkert også til annen vill fugl (hvis jakta vil det slik). Oppskrift inspirert av helleskitchen.
To fasaner
2 gulrøtter, i biter
1 persillerot, i biter
2 stangselleri, i biter
1 løk, i biter
2 fedd hvitløk, hakket
En neve timiankvast
2 dl rødvin
Et drammeglass brun rom eller cognac
10 einebær, knust
1 ts revet appelsinskall
Salt og pepper
Fløte, ca 1 dl
1 ts solbærgele
4-5 skiver kraftig brunost, for eksempel huldreost
300 g bacon
Skogsopp, steinsopp eller kantarell
1-2 pærer, harde
1 granateple
Mandelpoteter
Fugl ribbes og deles. Lår og brystfileter settes til side, mens skrog og hjerte går til kraft.
Brun skrog i smør i en stor gryte. Tilsett grønnsaker og sur i et par minutter før vin og rom helles over. La det koke inn litt før kokende vann helles over til det dekker alt. Legg i noen kvaster timian, knuste einebær og revet appelsinskall, 2 ts salt og 1 ts pepper. La koke forsiktig under lokk i ca en time. Sil over i en mindre kjele. Tilsett brunost og la koke inn til ca halvparten. Hell på fløte og smak til med solbærgele, salt og pepper. Jevn med litt maisenna rørt ut i vann hvis du ønsker den tykkere. Hold varm mens du ordner resten.
Kok poteter, forsiktig hvis det er mandelpoteter.
Bryst rulles inn i bacon. Brunes i panne og settes i ovn på 180 grader i 10-15 min.
Rens rosenkål og kok møre i lettsaltet vann. Avkjøl raskt i isvann. Hell over litt olivenolje og rør inn granateplefrø.
Stek baconbiter, skogsopp, terninger av pære i smør og smak til med litt timian, salt og pepper. Dryss over litt revet appelsinskall rett før servering.
Gleder meg til neste gang dette serveres. Nam!