Høst Middag

Fasan med fløtesaus, sopp, bacon og pære

Fasan med mye utrolig godt tilbehør. Fungerer helt sikkert også til annen vill fugl (hvis jakta vil det slik). Oppskrift inspirert av helleskitchen.

To fasaner

2 gulrøtter, i biter

1 persillerot, i biter

2 stangselleri, i biter

1 løk, i biter

2 fedd hvitløk, hakket

En neve timiankvast

2 dl rødvin

Et drammeglass brun rom eller cognac

10 einebær, knust

1 ts revet appelsinskall

Salt og pepper

Fløte, ca 1 dl

1 ts solbærgele

4-5 skiver kraftig brunost, for eksempel huldreost

300 g bacon

Skogsopp, steinsopp eller kantarell

1-2 pærer, harde

1 granateple

Mandelpoteter

Fugl ribbes og deles. Lår og brystfileter settes til side, mens skrog og hjerte går til kraft.

Brun skrog i smør i en stor gryte. Tilsett grønnsaker og sur i et par minutter før vin og rom helles over. La det koke inn litt før kokende vann helles over til det dekker alt. Legg i noen kvaster timian, knuste einebær og revet appelsinskall, 2 ts salt og 1 ts pepper. La koke forsiktig under lokk i ca en time. Sil over i en mindre kjele. Tilsett brunost og la koke inn til ca halvparten. Hell på fløte og smak til med solbærgele, salt og pepper. Jevn med litt maisenna rørt ut i vann hvis du ønsker den tykkere. Hold varm mens du ordner resten.

Kok poteter, forsiktig hvis det er mandelpoteter.

Bryst rulles inn i bacon. Brunes i panne og settes i ovn på 180 grader i 10-15 min.

Rens rosenkål og kok møre i lettsaltet vann. Avkjøl raskt i isvann. Hell over litt olivenolje og rør inn granateplefrø.

Stek baconbiter, skogsopp, terninger av pære i smør og smak til med litt timian, salt og pepper. Dryss over litt revet appelsinskall rett før servering.

Gleder meg til neste gang dette serveres. Nam!

fullsizeoutput_e5d6fullsizeoutput_e5d5