Middag

Finnbiff

Reinsdyr er kanskje en av mine absolutte favoritter blant viltkjøtt. Dette er dessuten ganske lettvint.

500 g finnbiff

1 løk, grovhakket

200 g sopp (kantareller, traktkantarell eller sjampinjong)

100 g bacon i biter

1 dl vann

1 dl rødvin

3 dl rømme

2-3 skiver geitost

5 knuste einerbær

En liten neve friske urter, som timian eller rosmarin

1 dl hele tyttebær

2 ss smør

Salt og pepper

Surr løk blank i smør i en gryte, og tilsett bacon. La det frese 2-3 minutter før finnbiff tilsettes og brunes. Hell i vann og rødvin og la småkoke i ca 10 minutter. Samtidig brunes soppen i litt smør i en stekepanne og tilsettes i gryta. Tilsett rømme, urter, geitost og einerbær. La småkoke i ytterligere 10 minutter. Smak til med salt og pepper og rør i tyttebær like før servering.

Serveres med rosenkål, hjemmelaget potetmos og rørte tyttebær.

DSC_0080

DSC_0088