Reinsdyr er kanskje en av mine absolutte favoritter blant viltkjøtt. Dette er dessuten ganske lettvint.
500 g finnbiff
1 løk, grovhakket
200 g sopp (kantareller, traktkantarell eller sjampinjong)
100 g bacon i biter
1 dl vann
1 dl rødvin
3 dl rømme
2-3 skiver geitost
5 knuste einerbær
En liten neve friske urter, som timian eller rosmarin
1 dl hele tyttebær
2 ss smør
Salt og pepper
Surr løk blank i smør i en gryte, og tilsett bacon. La det frese 2-3 minutter før finnbiff tilsettes og brunes. Hell i vann og rødvin og la småkoke i ca 10 minutter. Samtidig brunes soppen i litt smør i en stekepanne og tilsettes i gryta. Tilsett rømme, urter, geitost og einerbær. La småkoke i ytterligere 10 minutter. Smak til med salt og pepper og rør i tyttebær like før servering.
Serveres med rosenkål, hjemmelaget potetmos og rørte tyttebær.