Klassisk barnevennlig fiskemiddag som smaker så mye bedre når den er hjemmelaget.
500 g hvit fisk
150-200 g makaroni
3 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
Revet muskat
Salt & pepper
Griljermel
En neve hakket persille
Trekk fisken ca 10 minutter, kok makaroni. Smelt smør i en kasserolle, visp inn melet. Tilsett melken litt etter litt, kok opp mellom. Sausen skal være ganske tykk. Småkok i 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper. Avkjøl sausen, ca 10 minutter mens du stivpisker eggehvitene. Rør inn eggeplommene i sausen, bland med makaroni, hakket persille og fisk. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. Hell over i en smurt form og strø over griljermel. Stekes ved 200 grader ca 45 minutter til gratengen har blitt stiv og gyllen. Serveres med kokte poteter, smeltet smør og revne eller kokte gulrøtter.