Middag

Fiskegrateng 

Klassisk barnevennlig fiskemiddag som smaker så mye bedre når den er hjemmelaget.

500 g hvit fisk

150-200 g makaroni

3 ss smør

3 ss hvetemel

4 dl melk

3 egg

Revet muskat

Salt & pepper

Griljermel

En neve hakket persille

Trekk fisken ca 10 minutter, kok makaroni. Smelt smør i en kasserolle, visp inn melet. Tilsett melken litt etter litt, kok opp mellom. Sausen skal være ganske tykk. Småkok i 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper. Avkjøl sausen, ca 10 minutter mens du stivpisker eggehvitene. Rør inn eggeplommene i sausen, bland med makaroni, hakket persille og fisk. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. Hell over i en smurt form og strø over griljermel. Stekes ved 200 grader ca 45 minutter til gratengen har blitt stiv og gyllen. Serveres med kokte poteter, smeltet smør og revne eller kokte gulrøtter.

DSC_0112