Etter et skalldyrsmåltid, ta vare på skallet og lag kraft som kan bli til utrolig god suppe. Skallet kan fryses hvis du ikke lager kraft umiddelbart.
Til 3
600 g skall av sjøkreps, eller annet skalldyr
2 ss solsikkeolje
1 løk, grovt hakket
½ gulrot, grovt hakket
1 stangselleri, i biter
2 tomater, i biter
1 ss tomatpuré
2 fedd hvitløk, hakket
1 ts timian
4 stjerneanis
2 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
3,5 dl fløte
Salt og pepper
Sitronsaft
Garnityr:
350 g steinbitfilet, i store biter (3×3 cm)
6-8 kamskjell
1 gulrot, skåret med ostehøvel på langs
½ purre, i syltynne ringer
½ fennikel, i syltynne skiver
Fres sjøkrepsskallene i olje sammen med terninger av løk, gulrot og selleri. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, hvitløk, timian og stjerneanis. Fres litt til og tilsett hvitvin, fiskekraft og fløte. Kok suppen i 30 minutter og sil kraften. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og kjør suppen luftig med en stavmikser.
Dryss salt og litt pepper på steinbit og kamskjell i litt god tid før de skal stekes. Stek steinbit raskt i litt smør, la de hvile mens du steker kamskjell i maks to minutter på hver side. Ha fennikel, purre og gulrot et minutt i kokende vann med salt. Legg fisk, kamskjell og grønsakene i hver suppeskål ved servering.