Forrett Middag Suppe

Fiskesuppe på sjøkrepskraft med steinbit og kamskjell

Etter et skalldyrsmåltid, ta vare på skallet og lag kraft som kan bli til utrolig god suppe. Skallet kan fryses hvis du ikke lager kraft umiddelbart.

Til 3

600 g skall av sjøkreps, eller annet skalldyr

2 ss solsikkeolje

1 løk, grovt hakket

½ gulrot, grovt hakket

1 stangselleri, i biter

2 tomater, i biter

1 ss tomatpuré

2 fedd hvitløk, hakket

1 ts timian

4 stjerneanis

2 dl hvitvin

4 dl fiskekraft

3,5 dl fløte

Salt og pepper

Sitronsaft

Garnityr:

350 g steinbitfilet, i store biter (3×3 cm)

6-8 kamskjell

1 gulrot, skåret med ostehøvel på langs

½ purre, i syltynne ringer

½ fennikel, i syltynne skiver

Fres sjøkrepsskallene i olje sammen med terninger av løk, gulrot og selleri. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, hvitløk, timian og stjerneanis. Fres litt til og tilsett hvitvin, fiskekraft og fløte. Kok suppen i 30 minutter og sil kraften. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og kjør suppen luftig med en stavmikser. 

Dryss salt og litt pepper på steinbit og kamskjell i litt god tid før de skal stekes. Stek steinbit raskt i litt smør, la de hvile mens du steker kamskjell i maks to minutter på hver side. Ha fennikel, purre og gulrot et minutt i kokende vann med salt. Legg fisk, kamskjell og grønsakene i hver suppeskål ved servering.

DSC_0012