Middag Suppe

Fiskesuppe 

En fiskesuppe med mye sprø og friske grønnsaker. Trinesmatblogg kaller dette verdens beste fiskesuppe, og det er ikke langt fra sannheten.

Til to

1 løk, hakket

1,5 dl hvitvin

1 dl kremfløte

100 g smør

400 g torsk i litt store terninger

150 g rensede reker

1 gulrot, i staver

1 fennikel, i strimler

1 liten bit sellerirot, i staver

1 liten purre, i strimler

7 dl fiskekraft

2 ss hakket basilikum

2 ss hakket gressløk

2 ss hakket persille

Salt og pepper

Surr løk blank i litt olje. Tilsett vin og la koke nesten inn før grønnsaker og fiskekraft tilsettes. I en egen kjele varmes fløte og smør forsiktig. Når grønnsakene er nesten møre tilsettes fløtesmøret og fisken. La trekke fem minutter. Tilsett urter og reker. Server med godt brød.