Middag

Fransk bacalao – Estocaficada

Minner litt om klassisk bacalao (hva nå det er?), men toppes med en dressing med ansjos og cognac. Ingrediensene og fremgangsmåte er også noe annen. Denne oppskriften fra nrk er rikelig til to.

400 g klippfisk, vannes ut

2 løk, i tynne skiver

1 purre i skiver, kun det hvite

2-3 hvitløksfedd, i tynne skiver

1,5 boks hermetiske tomater

1/2-1 rød chili, finhakket

En neve blader basilikum

400 g poteter i tynne skiver

2 dl hvitvin

3-5 dl grønnsaksbuljong

1 neve sorte oliven

Olivenolje

Dressing

1 dl god olivenolje

1 ss cognac

4 ansjosfileter

Kjør ingrediensene til dressingen med en stavmikser.

Surr løk, hvitløk og purre blank i olje. Tilsett potetskiver, basilikumblader, tomater, chili, oliven og hvitvin. Fyll på med buljong til det såvidt dekker potetene. Når potene begynner å nærme seg ferdig rører du forsiktig i fisken og lar det stå å putre forsiktig i ca 15 minutter til. Smak med salt og pepper.

Dressingen helles over porsjonene etter smak.

DSC_0130 DSC_0131 DSC_0137