Kyllingfilet blir ekstra saftig og smakfull når den fylles. Alternativene til smakstilsetninger i fyllet er mange, men denne blandingen er god. Serveres med en god og frisk risotto, og surret spinat.
Start med å skylle spinaten. Gjør deretter kyllingen klar til steking. Når du har tilsatt risen i risottoen kan du starte stekingen av kyllingen. Da blir det ferdig samtidig. Spinaten surrer du på 2 minutter helt til slutt.
Kyllingen
- 3 kyllingfileter
- 75g smør
- Revet skall av en sitron (bruk økologisk eller skyll den godt)
- 7 skiver spekeskinke (4 til fyll og 3 til å surre rundt fileten)
- En neve hakket frisk basilikum
- Litt pepper
Lag en lomme i kyllingfileten og fyll den med blandingen av smør, spekeskinke, skall av sitron, basilikum og pepper. Surr hver filet med en skive skinke og fest det med en tannpirker.
Stekes på høy varme i stekepanne i olje eller smør. Brunes på begge sider. Deretter senkes varmen og det settes på lokk. La de surre på lav varme til de er gjennomstekt.
Risotto
- 4 dl risottoris
- 1 løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 0,75 dl hønsekraft
- 3-4 ss revet parmesan
- 1 dl olje
- Litt saft fra sitron
- Salt og pepper
Surr løk og hvitløk blank i oljen. Tilsett risen og la det bli godt blandet med oljen og løken. Tilsett hvitvinen og la den koke helt inn. Spe med kraft i 4 omganger. Kraften skal nesten koke inn før mer tilsettes. Til slutt skal risen ha kokt ca 20 minutter og er ferdig. Ta det av varmen og rør inn parmesan og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ikke bruk mye salt, da både kraft og parmesan tilfører risottoen en del salt.
Spinat
- En pose fersk spinat
- 1 ss olje
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper
Rens og skyll spinaten. Skyll den gjerne flere ganger da spinat i noen tilfeller kan være litt sandete. La det renne godt av.
Varm oljen i en panne eller gryte. Surr hvitløken raskt før du tilsetter spinaten. La det synke sammen. Det går raskt. Smak til med salt og pepper. Server!